TERASE DIN LEMN EXOTIC

Culori naturale cu aspect plăcut, călduros

   Lemnul exotic este un material natural şi prezintă diferenţe de culoare şi textură datorate unicităţii fiecărui arbore şi condiţiilor climaterice de creştere iar aceste variaţii nu pot fi interpretate ca şi deficienţe de calitate. Paleta de culori variază de la galben auriu la brun roşcat, maroniu. Este o esenţă de lemn fotosensibilă, în sensul că, datorită expunerii solare lemnul se închide la culoare în timp. Împotriva oxidării premature este recomandat tratarea cu uleiuri speciale pentru lemn cu absorberi UV (produse speciale pentru exterior).Principalele domenii de utilizare a speciilor de lemn exotice prezentate aici sunt terase, poteci de grădină, placare piscine.

Durabilitate extraordinar de ridicată şi rezistenţă la intemperii.

Este caracterizat de durabilitate extraordinar de ridicată. Densităţile specifice sunt peste 800 kg/mc datorită acestei proprietăţi sunt rezistente la intemperii. Suprafețele lor nervurate nu sunt alunecoase, mersul desculț este foarte confortabil, nu se încinge, și în același timp nu prezintă risc de accidentare, iar apa se scurge de pe suprafață foarte rapid.

Pot rezista la efectele dăunătoare ale mediului de la 20 până la 25 de ani fără nici un tratament de suprafață.

Specii exotice de lemn:

Ipe sau Iapacho

  Specie de lemn foarte rezistent. Arborele creşte în America de Sud. Înălțimea copacului Iapacho  este de aproximativ 40 de metri, diametrul trunchiului creşte până la 90 cm, iar lungimea trunchiului este de 20 de metri. Unele cresc până la 50-60 de metri, iar diametrul trunchiului poate ajunge la 180 cm. Culorile variază între maro închis şi deshis. Rezistă şi după 20-25 de ani de utilizare, structura nu se schimbă. Dintre speciile tropicale Ipe este cel mai rezistent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Massaranduba

   Arborele massaranduba (Manilkara bidentata) creşte în America Centrală, și în partea de vest a Indiei. Massaranduba este cel mai important material de bază pentru placări terase exterioare din lemn. Cunoscută sub diferite nume, cum ar fi Acana, Aus, Ausabo, Balata, Bolletri, Chicozapota, Macaranduba, Maparajuba, Massarandu, Nispero, Pamashto, Paraju. Trunchiul este drept, cilindric. Înălțimea sa este de obicei între 20 și 40 de metri. Diametrul mediu al trunchiului este de 100 cm. De obicei, are culoarea roșie puternică, dar se poate găsi şi cu  culoare roșie mai deschisă. Ca majoritatea speciilor lemnoase netratate după un timp culoarea se schimbă în gri de argint. Tratarea suprafaței cu ulei protejează culoarea originală pentru o viață foarte lungă. Este foarte rezistent la uzură. Greutatea specifică în stare uscată este 1058 kg / m3.